Vores hest skal ikke tilpasses træningen. Det er træningen, der skal tilpasse sig hesten

Vores hest skal ikke tilpasses træningen. Det er træningen, der skal tilpasse sig hesten

5. juli 2024 Af HorseJournal

Foto: Privat

𝐕𝐨𝐫𝐞𝐬 𝐡𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐤𝐚𝐥 𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐩𝐚𝐬𝐬𝐞𝐬 𝐭𝐫æ𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧. 𝐃𝐞𝐭 𝐞𝐫 𝐭𝐫æ𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧, 𝐝𝐞𝐫 𝐬𝐤𝐚𝐥 𝐭𝐢𝐥𝐩𝐚𝐬𝐬𝐞 𝐬𝐢𝐠 𝐡𝐞𝐬𝐭𝐞𝐧🫶🏼

For lidt tid siden var der en elev, der efter hun selv havde redet undervisning, satte sig og så en af de andre ride sin undervisningstime efterfølgende🧐

Næste dag kom eleven og sagde, at hun bemærkede der var mange ting der gik igen. Særligt i forhold til hvordan de begge skulle sidde på hesten… men hun undrede sig, hvordan det kunne være, at jeg brugte SÅ meget tid på, at undervise hende i at få hendes hest til at strække sig mere frem og ned, mens jeg slet ikke nævnte det en eneste gang for hende der red bagefter og tvært i mod, underviste hende i at ride hendes hest mere op og frem.🤯

Kort fortalt forklarede jeg hende, at det er fordi jeg tilpasser træningen efter hesten og ikke omvendt. Hendes hest ville gerne spænde meget op, gøre sig kort og miste bevægeligheden henover overlinjen under rytter. Derfor ville jeg gerne lære hende, at ride den i en længere og mere afspændt ramme.

Hvor hende den andens hest, meget gerne ville blive lidt lang og usammenhængende, så hun havde brug for at “squatte” lidt mere i rammen… Det kunne hun godt se, gav god mening 🥰

One size fits all er død og borte. Jeg har selv fem skønne heste og lige så forskellige de er, lige så forskelligt træner jeg dem. Jeg har før i tiden lært og troet at hestene skulle tilpasse sig os, vores ramme og fiduser, men hvor har jeg dog lært meget af, at være nysgerrig og lade hestene vise mig vejen i stedet.
Hesten selv er nemlig vores bedste læremester❤️

Andre indlæg på bloggen