Hesten må gerne sige nej tak til mig.

Hesten må gerne sige nej tak til mig.

30. august 2024 Af HorseJournal

Foto: Privat

Del 1: 𝑯𝒆𝒔𝒕𝒆𝒏 𝒎å 𝒈𝒆𝒓𝒏𝒆 𝒔𝒊𝒈𝒆 𝒏𝒆𝒋 𝒕𝒂𝒌 𝒕𝒊𝒍 𝒎𝒊𝒈. Det betyder ikke, at jeg bare er grænseløs. Jeg må selvfølgelig også gerne sige nej til mine heste. Lige som vi jo også gør til hinanden som mennesker.

Nej, det det betyder er, at jeg ikke presser eller straffer dem når de siger nej tak under træningen. Et nej tak kan være hesten sparker ud efter schenklen, stopper op, trækker i tøjlen, ikke vil gå frem og så videre… I stedet er jeg nysgerrig på, hvordan kan det være hesten gør det? Hvad prøver hesten at fortælle mig? Hvad har hesten brug for?🤔 For én ting er helt sikkert… heste hverken lyver eller snyder.

Det har faktisk været og er en “aflæringsproces” ikke bare at forstærke “hjælpen”, når jeg har mødt “udfordringer”, efter jeg for år tilbage besluttede, at det skulle have en ende.

Nightingale

Jeg elsker at ride dressur, men jeg ønsker at forene det med kærlighed til hestene. Så da min hest Nightingale som ung og forholdsvis ny-tilredet, pludselig stoppede op efter nogle runder i galop, så stod vi ligesom der.😬 Jeg lagde schenklerne til ham. Han blev stående. Jeg lagde pisken på bagparten. Jeg brugte stemmen. Han stod stadig bare der. Et øjeblik overvejede jeg om jeg skulle trykke hårde eller give ham et klask, men nej, jeg havde lovet mig selv, at det ikke længere skulle være den måde, jeg ville ride på. Der måtte være en bedre vej. Der måtte jo være en årsag til han stoppede op og ikke ville gå.

Den korte historie

Den korte historie er, at han viste mig, han simpelthen havde brug for at stoppe op for at tage en ordentlig dyb vejrtrækning, da han kom til at holde vejret når han galoperede.🥵 Derfor begyndte jeg at ride endnu kortere repriser og tage endnu flere pauser, lige som han måtte stoppe (vise mig når han havde brug for det) alt det han ville!

“Jamen, man kan da ikke bare lade hesten stoppe op, hvad så når den skal til stævne?” Du skal kun ride stævne på en hest, der er fysisk og mentalt klar til det. Punktum. Ergo det var han jo så ikke!

Det er som sagt den korte version, men det blev meget hurtigt ikke et problem længere, da han fik den rigtige hjælp og træning og jeg er stolt af den måde jeg har uddannet ham på❤️🙏🏽

Kærligst Camilla

Seneste indlæg