Den gode ridetur. Hvad er det?

Den gode ridetur. Hvad er det?

14. juni 2024 Af HorseJournal

Den gode ridetur. Hvad er det? Jeg spurgte en gang en elev, der var mødt op til undervisning hos mig, hvad hendes intention var med dagens ridetur og undervisning? Hun svarede, at “Det skulle være en god ridetur.” Det er også en virkelig god intention at have – men “Hvad er en god ridetur?” og “Hvad er med til at skabe den gode ridetur?”

Svære spørgsmål

Det synes hun straks, var lidt sværere at svare på, men jo ret essentielt at vide, når det er det vi ønsker os. Vi blev enige om, at den gode ridetur blandt andet føltes sjov. Ikke bare for rytteren, men også for hesten. At den gode ridetur er følelsen af lethed i sammenspillet med hesten, uanset hvad niveau man så rider på (og også selvom vi alle ved, at det er svært at blive god til at ride). Alligevel føles det let, fordi der er en god forbindelse og et ordentligt samarbejde mellem hesten og rytteren.

Den gode ridetur starter længe før, du sidder i sadlen

Det er min klare overbevisning, at 𝐝𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐝𝐞 𝐫𝐢𝐝𝐞𝐭𝐮𝐫 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫 𝐥æ𝐧𝐠𝐞 𝐟ø𝐫, 𝐝𝐮 𝐬𝐢𝐝𝐝𝐞𝐫 𝐢 𝐬𝐚𝐝𝐥𝐞𝐧. Den gode ridetur, handler ikke kun om, hvor god du er til at ride med indvendig schenkel til udvendig tøjle. Det handler ikke bare om, hvor god du er til at ride, men om hvor god du er til at se, fornemme og forstå hesten.

Jo bedre vi er til at se, fornemme og forstå vores hest, jo bedre bliver vores relation til dem og jo bedre bliver vores rideture uundgåeligt sammen med dem.

Læs også seneste på bloggen